Gatunek

Nazwa Łacińska Gatunku

Liczba nasion w 1 g

Arbuz (kawon)

Citrullus lanatus

10 - 20

Brokuł

Brassica oleracea L.

300 - 400

Brukiew

290

Burak ćwikłowy

Beta vulgaris L.

70 - 110

Cebula

Allium cepa L.

250 - 260

Cykoria

Cichorium intybus L.

590

Dynia

Cucurbita maxima / Cucurbita pepo

6 - 8

Fasola

Phaseolus vulgaris L.

3 - 6

Groch

Pisum sativum L.

4 - 10

Jarmuż

Brassica oleracea L.

280 - 330

Kalafior

Brassica oleracea L.

300 - 350

Kalarepa

Brassica oleracea L.

210 - 280

Kapusta biała

Brassica oleracea L.

200 - 220

Kapusta brukselska

Brassica oleracea L.

250 - 330

Kapusta czerwona

Brassica oleracea L.

285 - 370

Kapusta pekińska

Brassica oleracea L.

250 - 330

Kapusta włoska

Brassica oleracea L.

200 - 330

Koper

Anethum graveolens L.

670 - 830

Kukurydza słodka

Zea mays L.

5 - 12

Marchew

Daucus carota L.

830 - 1000

Ogórek konserwowy

Cucumis sativus L.

35 - 50

Ogórek sałatkowy

Cucumis sativus L.

28 - 40

Papryka

Capsicum annuum L.

105 - 145

Pietruszka

Petroselinum crispum

756 - 830

Pomidor

Solanum lycopersicum L.

260 - 360

Por

Allium porrum L.

330 - 430

Rzeżucha

Lepidium sativum

400 - 450

Rzodkiew

Raphanus sativus L.

100 - 140

Rzodkiewka

Raphanus sativus L.

100 - 200

Sałata

Lactuca sativa L.

830 - 1000

Seler

Apium graveolens L.

2000 - 3000

Szczypiorek

Allium schoenoprasum L.

715 - 830

Szpinak

Spinaccia oleracea L.

80 - 100